Produkty regionalne
Krótki pokaz kulinarny kuchni marokańskiej
Marcin Korczak – Chef / Restauracja Piwnica Świdnicka
Marcin ma 38 lat i pochodzi z Łodzi. Od ponad 20 lat w gastronomii. Pasja do ciągłego zdobywania nowych umiejętności prowadziła go między innymi przez staże w Hiszpanii, Francji, Danii. Lata doświadczenia sprawiły, że poznał wiele kuchni świata (także molekularną), jednak najbardziej lubi i ceni kuchnię polską z elementami nowoczesnej. I takie dania przede wszystkim znajdziecie w menu Piwnicy Świdnickiej [@piwnicaswidnickawroclaw]. Ma dryg do artystycznych kompozycji na talerzu- to prawdziwa uczta i dla oczu, i dla podniebienia każdego. W jego pracy prócz smaku zawsze wyczuwalna jest świetna atmosfera i dobra zabawa. Zaraża uśmiechem, jest znany z tego, że bez ogródek mówi prosto z mostu, co myśli. Uwielbia prawić komplementy, ale najbardziej kocha gotować i pracować z ludźmi. Przeczytajcie, jak odpowiada na pytania poniżej i poznajcie kilka smaczków z jego życia!
Najdziwniejsza rzecz, jaką zjadłeś to… szarańcza i grillowana tarantula.
Masz obsesję na punkcie… swojego auta.
Nie lubisz jeść… nie ma takiej rzeczy. Jestem wszystkożerny.
Najważniejszy składnik w kuchni to… szef kuchni i zgrany zespół.
Gdybyś do końca życia mógł jeść tylko jedną rzecz to byłby to… makaron muszelki.
Gdybyś nie był Szefem kuchni byłbyś… pewnie informatykiem w jakimś 'korpo’. Skończyłem Wyższą Szkolę Informatyki i bardzo chciałem iść w tym kierunku, ale miłość do garnków wygrała.